
Saç Mezoterapisi Ne İşe Yarar? Saç mezoterapisi, saçlardaki dökülmeyi durdurmak, saç tellerini daha güçlü hale getirmek ve yeni saç oluşumunu artırmak amacıyla belirli aralıklarla uygulanabilen bir tedavidir. Vitamin, mineral, keralitik bazlı ajan ve aminoasitlerin saçlı deriye enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen saç mezoterapisi, ağrısız ve acısız bir işlemdir. Sıkça Sorulan Sorular Saç Mezoterapisi Kimlere Yapılır? Saçın hacmini artırmak ya da…

Fototerapi (Işık Tedavisi) Nedir? Belirli dalga boyundaki ultraviyole ışınlarının başlıca sedef, vitiligo, ekzema, kronik kaşıntı olmak üzere, pek çok deri hastalığın tedavisinde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Sıkça Sorulan Sorular Ne tür ışık kaynakları fototerapide kullanılır? Ultraviyole A, Ultraviyole B, dar bant UVB, geniş bant UVB ve PUVA (Psoralen+ UVA) kullanılan ışık kaynaklarıdır. Hangi hastalıklar fototerapi ile tedavi edilebilir?…

En sık görülen yüz lekelerinin arasında sivilce izleri, güneş nedeniyle oluşan çil ve lekeler ve bir kısmı da yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan lekelerdir. Bunun yanında gebelik lekesi diye bilinen yüzü yaygın olarak tutan lekeler bulunmaktadır. Yüz Lekeleri Hayatımızda farklı zaman dilimlerinde karşılaşabildiğimiz yüz lekeleri kadın ve erkek hastalar için sıkıntı veren durumlardan biridir. Bu lekeleri birkaç grupta incelemek mümkündür.…

Sellülit Nedir? Derinin derin kısımlarının ve deri altındaki dokuların mikroplarla oluşan iltihabına sellülit adı verilir. Genellikle bacaklarda oluşan sellülit kollar, yüz gibi vücudun diğer bölgelerinde de ortaya çıkabilir. Hastalığın etkeni sıklıkla Streptokok ve stafilokok türü bakterilerdir. Sıkça Sorulan Sorular Hastalık nasıl oluşur? Bakteriler, deri içine yanık, kesik, sıyrık, ülser gibi yaralardan veya egzema, mantar gibi deri hastalıklarına bağlı gelişen çatlaklardan…

PRP tedavisi, cilt gençleştirme, yüz lekelerinin tedavisi ve göz altı morluklarının giderilmesi gibi çeşitli alanlarda kullanılabilen bir profesyonel uygulamadır. Kişinin kendi kanından elde edilmesi nedeniyle herhangi bir yan etki söz konusu olmaz. Dermatolojide ve diğer tıp branşlarında yaygın olarak kullanılan bir uygulama olan PRP, Platelet Rich Plazma kelimelerinin baş harflerinden oluşan trombositten ya da pıhtılaşma hücrelerinden zengin sıvı anlamına gelir.…

Plexr, uygulandığı bölgede ortamda gaz halinde bulunan azot ve su buharını yüksek enerji ile plazma haline dönüştürerek etki eder. Etkileşim sonucu oluşturduğu iyon bulutu, cilt yüzeyini etkiler ve çok hızlı olarak yenilenme sağlar. Plexr plazma enerjisi ile cerrahi işlem olmadan göz kapağı germe, göz kapağı kaldırma, alt göz kapağındaki torbaların giderilmesi gibi işlemler yapılabilmektedir. İletişime Geçin

Mikro iğneleme işlemi, dermoroller veya dermapen adı verilen bir el cihazı ile yapılır. Klinik şartlarında kolayca uygulanabilen etkili bir tedavi yöntemidir. Leke, akne ve yara izlerinin tedavisi ile saç dökülmesi ve cilt çatlaklarının tedavisinde kullanılabilir. Cihaz üzerinde bulunan küçük iğneler ile tedavi edilecek alan üzerinde mikrodelikçikler açılır. Mikro iğnelerin deride açmış olduğu bu mikrodelikleri yara gibi algıladığından deride büyüme faktörleri…

Kimyasal peeling, bir veya birkaç kimyasal ajanla derinin üst tabakalarının soyulması işlemidir. Kimyasal Peelingin Faydası Nedir? Bu işlem sayesinde bir yandan canlılığını ve parlaklığını kaybetmiş epidermisin üst kısmı soyulur ve yeni taze cilt üste çıkartılır, bir yandan da derinin alt tabakalarında yenilenme için hücreler ve kolajenler uyarılarak yapımları hızlandırılır. İşlemden önce ve sonra hekim tarafından ilave edilen ilaçlar ve kozmetik…

Hiperhidrozis Nedir? Hiperhidroz “aşırı terleme” demektir. Hiperhidroz kişinin sosyal hayatına zarar verebilen, yaşam kalitesini bozan bir hastalıktır. Sıkça Sorulan Sorular Her terleme artışı hiperhidroz mudur/ tedavi gerektirir mi? Terleme vücut ısısındaki artışa yanıt olarak ortaya çıkan doğal bir tepkidir. Vücut sıcaklığında artışa neden olan durumlar (sıcak ortam, fiziksel egzersiz, endişe, korku) sırasında vücutta terleme artışının olması normal bir durumdur. Aşırı…

Botoks Nedir? Botox, Clostridium botulinum isimli mikroorganizmadan üretilen botulinum nörotoksin tip A’dan yapılan, belirli kas hastalıklarının yanı sıra kozmetik amaçlarla da kullanılan doğal ve saflaştırılmış bir proteindir. Oldukça güçlü bir zehir olmasına rağmen doğru miktarda uygulandığında çok sayıda uygulama alanına sahiptir. Botulinum toksini, 50 yılı aşkın süredir tıp dünyasında yaygın bir şekilde kullanılan bir materyaldir. Botulinum toksini, sinir uçlarından salınan…