
Akne; yüz, sırt ve gövdede yer alan, yağ bezlerinin aktivitesinden kaynaklanan sivilcelerdir. Başlıca ergenlik aknesi ve erişkin aknesi (25 yaşından sonra) olarak 2 ayrı dönemde görülmektedir. Hafif, orta ve şiddetli tipleri vardır.

Botoks Nedir? Botox, Clostridium botulinum isimli mikroorganizmadan üretilen botulinum nörotoksin tip A’dan yapılan, belirli kas hastalıklarının yanı sıra kozmetik amaçlarla da kullanılan doğal ve saflaştırılmış bir proteindir. Oldukça güçlü bir zehir olmasına rağmen doğru miktarda uygulandığında çok sayıda uygulama alanına sahiptir. Botulinum toksini, 50 yılı aşkın süredir tıp dünyasında yaygın bir şekilde kullanılan bir materyaldir. Botulinum toksini, sinir uçlarından salınan…

Displastik Benler Nedir? Bu terim sıradan benlerden farklı görünüme sahip olan, yani “atipik” görünen benler için kullanılan bir terimdir. Bazen bu görünüşleri nedeniyle Atipik ben (nevüs) olarak adlandırılsalar da en sık kullanılan isim displastik nevüstür. Displastik benler, doğumda ortaya çıkan benler değillerdir. Bir kişide ailesel (aile içinde farklı bireylerde) olabileceği gibi ailede başka bireylerde olmaksızın da ortaya çıkabilir. Sayıları bir…

Erkekte Saç Dökülmesi (Androgenetik alopesi) Nedir? Erkekte Saç Dökülmesi (Androgenetik alopesi); genetik yatkınlığı olan bireylerde erkeklik hormonu duyarlılığı ile ilişkili olarak, genelde 20-30’lu yaşlarda başlayan saçların dökülmesi veya incelmesiyle saç çizgisinin geri çekilmesi veya tepe bölgesinin açılmasıyla ortaya çıkan ve ciddi psikososyal problemler yaratabilen dermatolojik bir durumdur. Sıkça Sorulan Sorular Erkekte Saç Dökülmesi (Androgenetik alopesi) tedavisi nasıldır? Tedavideki amaç saçların…

Ayak Mantarı (Tinea Pedis) Nedir? Tinea Pedis (ayak mantarı); ayakların Dermatofit denilen mantarlarla oluşan yüzeyel enfeksiyonudur. Genellikle ergenlik sonrasında, sıklıkla erkeklerde rastlanan bir hastalıktır. Sıkça Sorulan Sorular Ayak mantarından korunma yolları nelerdir? Bazı basit kurallara uyarak ayak mantarından korunabilirsiniz: Ayaklarınızı her gün yıkayın ve özellikle parmak aralarını iyice kurulayın Özellikle sıcak aylarda sıkı ayakkabı ve çoraplardan kaçının Teri emen pamuklu…

Cilt Bakımı Nedir? Cilt bakımı denince akla sadece sorunlu ciltler gelir. Oysaki herkes cilt bakımı yaptırmalı, hatta cilt bakımına 20’li yaşlardan itibaren başlanmalıdır. Böylece cildin gençliğini uzun süre korumak, yaşlanma belirtilerini önlemek mümkün olacaktır. Cilt bakımı basit bir iş değildir uzman gözler ve eller tarafından yapılmalıdır. Bu nedenle cilt bakımınızı mutlaka bir dermatolog gözetiminde yaptırınız. İletişime Geçin

Dolgu Nedir? Dolgu maddesi vücutta doğal olarak bulunan hyalüronik asitten oluşmaktadır. Özellikle yüz bölgesindeki derin çizgilerin ve hacim kayıplarının tamamlanması için kullanılmaktadır. Yaş ilerledikçe hyalüronik asit üretimi ve cilt altı yağ dokusu azalır, bu da hacim kaybına neden olur. Sonuç olarak ciltte çökmeler ve çizgiler oluşur. Dolgu uygulaması bu etkilerin düzeltilmesi için yapılır. Çeşitli bölgeler için dolgu uygulamaları mevcuttur: Dudak…

Fokuslanmış Ultrason (Ultheraphy) Nedir? ABiz yaşlandıkça cildimizdeki kolajen zayıflar ve elastin parçalanmaya başlar, böylece cilt gevşek bir hale gelir. Cilde dışarıdan giren lazerlerden farklı olarak, fokuslanmış ultrason cilde içinden müdahale ederek cildi kaldırır ve sıkılaştırır. Fokuslanmış ultrason cildin yüzeyine zarar vermeden cildin içindeki doğru derinlikteki katmana odaklı ultrason enerjisini iletir. Uygulanan bu enerjiye cildin cevabı taze ve yeni kolajenin ve…

Batık Tırnak Nedir? Tırnak batması, tırnağın tırnak yatağına doğru uzandığı acı verici bir sağlık sorunudur. Genellikle ayak baş parmağında görülür ve ayak tırnağı köşesi veya kenarının kıvrılıp çevredeki cilde gömülmesi sonucu oluşur. Ayak tırnak batması ağrılı olabilir ve zamanında tedavi edilmezse enfeksiyonla sonuçlanabilir. Batık Tırnak tedavisinde; batan tırnak, tırnak yatağından çıkartılır, sonrasında tırnak ile cilt arasına tampon görevi gören bir…

Dermatoskopi (Cilt lezyonları erken tanı yöntemi) Nedir? Dünyada yaşanan ekolojik denge bozukluğu benleri kanser öncüleri haline getirebilmektedir. Vücudunda 50’den fazla ben bulunan kişiler cilt kanseri açısından daha yüksek risk taşırlar. Periyodik aralıklarla kontrol edilmeleri gerekir. Dermatoskopi deri yüzeyi mikroskopisidir; benlerin ve pigmentli diğer lezyonların tanısında yaygın bir şekilde tüm dünyada dermatolog lar tarafından kullanılmaktadır. Dermatoskopi yağlanmış deri yüzeyinin, ışıklı bir…