Botoks Nedir?
Botox, Clostridium botulinum isimli mikroorganizmadan üretilen botulinum nörotoksin tip A’dan yapılan, belirli kas hastalıklarının yanı sıra kozmetik amaçlarla da kullanılan doğal ve saflaştırılmış bir proteindir. Oldukça güçlü bir zehir olmasına rağmen doğru miktarda uygulandığında çok sayıda uygulama alanına sahiptir.
Botulinum toksini, 50 yılı aşkın süredir tıp dünyasında yaygın bir şekilde kullanılan bir materyaldir. Botulinum toksini, sinir uçlarından salınan mediatörleri engelleyip, sinir iletimini geçici olarak durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin kesilmesi, sinirin aktive ettiği kasın hareketinde azalma ya da tamamen kaybolmasını sağlar.
Sıkça Sorulan Sorular
Botoks, yüz kırışıklıkları ve aşırı terleme tedavisinde kullanılan bir çeşit toksindir. Botoks sayesinde kaş arası, alın, göz çevresi bölgesindeki hareketli kırışıklıklar kontrol altına alınabilir. Botoksun mutlaka tecrübeli ellerde yapılması gerekir.
-
- Mimik hareketleri ile oluşan yüzdeki çizgilenmeleri azaltmak ya da kaybetmek,
- Alın, koltuk altı, el ve ayaktaki terlemeyi azaltmak,
- Kaş kaldırma,
- Migren ağrılarını tedavi etmek için kullanılır.
- Çene ucuna yaptırılan enjeksiyon ile kadınlardaki kare yüz şekli üçgen ve kalp yüz şekline yaklaştırılır. Bu sayede yüzde simetrik bir görünüm elde edilebilir.
Botox ile Terleme tedavisi ile yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir. Botox ile Terleme tedavisinde en sık yaptığımız bölgeler el ve koltuk altıdır. Eğer hastanın terlemeye yol açan başka rahatsızlığı yok ise çok daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir. Uygulamadan sonra hasta günlük hayatına devam edebilmekte etkisi ise 8-10 ay devam etmektedir.